FanPC

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Finalistov vo výbere piesní brzdí dramaturgia:PRAVDA

Mnohí diváci, ktorí pravidelne sledujú súťaž SuperStar, sa pýtajú, ako to vlastne je s výberom pesničiek. Vyberajú si ich finalisti, alebo ich dostanú príkazom? Podľa toho, čo nám prezradili oni sami, je to tak pol na pol.
"V rockovom kole som chcel pôvodne spievať ortodoxnejšie rockové veci - niečo od Deep Purple, Led Zeppelin alebo AC/DC," prezrádza Peter Cmorik, ktorý nakoniec v piatkovom finále vystúpi s pesničkou od Bryana Adamsa. "Dal som návrhy, ktoré neprešli dramaturgicky. Na Superstar pracuje množstvo ľudí, ktorí sa snažia, aby ten program nejako vyzeral a bol odprezentovaný v určitom svetle. Pokiaľ nechceli, aby som spieval takéto ´ortodoxné´ pesničky, tak ich nespievam," vysvetľuje nám svoj pohľad Peter, ktorého trochu mrzí, že sa nemohol ukázať divákom v niektorej zo svojich obľúbených skladieb. "Ale neberiem to ako tragédiu. Veď je to len súťaž," s úsmevom dodáva Peter. Podobnú skúsenosť pri výbere skladby má aj Mária Bundová, ktorá napríklad pôvodne vôbec nechcela spievať v bigbandovom kole Tinu Turner. "Chcela som si najprv vybrať úplne inú skladbu. Potom, keď som sa dozvedela, ako to bude riešené, zvolila som túto alternatívu," hovorí Mária. A ako teda vlastne prebieha výber skladieb? "Dramaturgia nám pošle zoznam pesničiek, na ktorom sa nachádzajú nové skladby, ale aj také, ktoré už v súťaži odzneli. Pokiaľ chceme spievať niečo, čo v zozname nie je, podáme to ako návrh a musíme počkať, či prejde," objasňuje nám Mária, ale zároveň pripomína, že pesničku si nakoniec vždy vyberie samotný interpret. "Skladby, ktoré sme doteraz prezentovali v Superstar, sme si vždy vybrali a odsúhlasili my. Akurát, že sa rozhodujeme v rámci zoznamu, ktorý dostaneme." Mária však nezabúda dodať, že aj keď nemusia byť jednotlivé pesničky prispôsobené na mieru tomu-ktorému súťažiacemu, každý je "strojcom svojho šťastia". "Skladby si vyberá každý sám a mali by sme vedieť pri nich odhadnúť vlastné schopnosti. Keď už si raz človek vyberie nejakú vec, tak za ňu zodpovedá. Bez ohľadu na to, či ide o zoznam, ktorý nám niekto dal, alebo o absolútne vlastné rozhodnutie."

Superstar | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014