FanPC

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Piate finále bude patriť rocku, finalisti sa tešia:PRAVDA

Finalistov relácie Superstar zostalo po minulom piatku už len sedem. Súťaž však pokračuje ďalej, o ďalší postup budú bojovať speváci v rockovom kole a opäť v sprievode živej kapely, ktorá sprevádzala finalistov v kole s rovnakou hudobnou témou už počas prvej série.
Všetci siedmi ocenili fakt, že opäť nebudú musieť využiť half-playback, ale sprevádzať ich budú skutočné gitary, basgitary či bicie. "Nedá sa to ani porovnať. Je to úplne iný pocit, keď za vami stojí a hrá kapela, ako keď máte pustenú hudbu z reprákov," myslí si Petra Kepeňová, ktorá bude spievať v piatom finále stašiu, ale mimoriadne známu skladbu od formácie Police - Every breath you take. O viac ako dve desaťročia späť sa v rámci výberu vrátil aj Peter Cmorik, ktorý odprezentuje v bratislavskej Inchebe jeden z prvých hitov kanadského rockera Bryana Adamsa Summer of ´69. "Chcel som spievať pôvodne ešte ortodoxnejšie veci, ale nakoniec sme sa s dramaturgiou dohodli na tejto skladbe," prezrádza Cmorik, ktorý sa podobne ako Kepeňová, či Ivan Štroffek na rockové kolo mimoriadne teší. "Je to presne ten žáner, ktorý mám rád a cítim sa v ňom dobre. Preto som veľmi rád, že som sa dostal až sem a budem si ho môcť zaspievať," vysvetľuje Kremničan Ivan Štroffek. S veľkým očakávaním do rockového kola však mieri Mária Bundová. "Nie som žiadna rockerka, takže som veľmi zvedavá, ako to dopadne. Predovšetkým sa budem teraz snažiť, aby som bola spokojná so sebou ja sama," hovorí Mária, ktorej voľba skladby padla na klasiku od Gary Moorea Still got the blues. Piate finále bude zároveň posledným kolom, v ktorom sa finalisti predstavia s jednou pesničkou. O týždeň neskôr už sú na pláne duetá a v tomto kole by malo zaznieť deväť skladieb v rôznych speváckych kombináciách.
Zoznam skladieb v rockovom kole:
Ivan Štroffek Aerosmith - Livin´on the Edge
Petra Kepeňová Police - Every breath you take
Peter Cmorik Bryan Adams - Summer of ´69
Mária Bundová Gary Moore - Still got the blues
Martin Krausz Lenny Kravitz - Fly away
Peter Bažík Gladiator - Nemôžem dýchať
Barbora Balúchová Alanis Morissette - Ironic
Txty www.ujdeto.cz, lyrics.com, lyrics.net

5. finále - 3. marec - Rock | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014